Ontmoet de chefs van Food in Style

Laurens Rasschaert

Van kleins af aan had ik ambitie om een echte chef-kok te worden. Op mijn 3 jaar liep ik rond in de kruidenierszaak van mijn moeder om dan te helpen aan de buffetten. Ik begon ook te experimenteren met allerlei ingredïenten uit de winkel om dan iedereen ervan te laten proeven.

Op mijn 12 jaar ging ik naar hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge om de plannen van het chef-kok zijn in gang te zetten. De eerste 2 jaren kregen we vanalles te zien over de bakkerij, slagerij en het restaurantwezen, waar ik uiteindelijk voor koos. Na mijn 6de jaar in de richting ‘hotel’ en stage in ondermeer restaurant Elckerlijc (bij Peter de Clercq) en restaurant Savarin (bij Floris Panckoucke) besloot ik om mij nog meer te verdiepen en de wereld van gastronomie. Een specialisatiejaar ‘specialiteitenrestaurant’ aan de hotelschool was daar de perfecte manier voor. Dat jaar was een wervelwind van moleculaire kooktechnieken, productkennis, het leren runnen van een zaak, reizen.. met als afsluiter een stage in twee michelinsterren restaurant The Latymer in het Pennyhill Park Hotel te Bagshot Surrey (Verenigd Koninkrijk).

Perfection is an understatement

Naast school werkte ik nog in verscheidene restaurants en feestzalen om als student wat extras te hebben, maar vooral om ervaring op te doen. Na deze ervaringen gaf ik mezelf even de tijd om na te denken welke weg ik uiteindelijk uitging. Ik wou altijd zelf al iets opbouwen, mijn eigen ideeën kunnen uitwerken en vernieuwing brengen. Door de jaren heen kwamen we elkaar toevallig tegen en zagen we dat onze profielen eigenlijk wel matchen, waardoor deze enthousiaste samenwerking is ontstaan.

Maak ook kennis met Frank Redant
Overtuigd?

Ready to "Taste the Difference" op één van uw feesten/evenementen?

Vraag hier je offerte